Cranio Sacraal Relaxatie Therapie

Vanuit de stilte ontstaat er meer ruimte dan je voor mogelijk houdt. In de stilte ligt diepe ontspanning, vind je antwoorden.

Cranio Sacraal Relaxatie sessie

1 uur | € 55,=

Wat is Cranio Sacraal Relaxatie Therapie?

In een Cranio Sacraal Relaxatie sessie werk ik samen met het Zenuwstelsel. Dit bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, het dikke vlies dat daar omheen zit en het hersenvocht dat tussen deze twee stroomt. Het Zenuwstelsel bevindt zich tussen de schedel (Cranium/Cranio) en het Heiligbeen (Sacrum/Sacraal).

De stroming van het hersenvocht heeft een eigen ritme, vergelijkbaar met het deinen van de golven van de zee. Dit noem je het Cranio Sacrale ritme en ontstaat via een pompsysteem diep binnenin de hersenen. Omdat het zenuwstelsel, met het CS-ritme, nauw verbonden is met het bindweefsel, is dit golvende ritme in het hele lichaam te voelen.

Het bindweefsel kun je zien als een groot laken wat zich overal omheen bevindt, om de spieren, organen, vezels en cellen. Als je een knoop legt ergens in het laken, dan heeft dat effect op het hele laken. Het Zenuwstelsel begeleidt mij naar de knoop toe. Met zachte manipulatieve bewegingen draai ik de knoop rustig los. Zo ontstaat er ruimte om optimaal te kunnen functioneren.

Het komt regelmatig voor dat er tijdens een CSR-sessie een “Still Point” ontstaat. Dit is een meditatieve staat waarin het denken volledig stil valt. Als dat denken stil valt, kun je je voorstellen hoeveel energie je dan overhoudt? Veel! En al die energie stroomt tijdens een Still Point in een versneld tempo naar de plekken in het lichaam toe waar herstel, ruimte en ontspanning nodig is.

Van het woordje Therapie hoef je niet te schrikken, een CSR-sessie mag je zien als een vriendelijke uitnodiging aan je lichaam om volledig te ontspannen en weer optimaal te gaan functioneren. Zo zit je veel lekkerder in je velletje.

Misschien is het tijd
om te zijn wie je bent
om te voelen wat je nodig hebt
om te ervaren wat je verlangt
van het leven
van jezelf
maak jezelf wakker
het is tijd
om jezelf ruimte te geven

Rust en Ruimte

Een Cranio Sacraal Relaxatie sessie duurt ongeveer 60 minuten. Hierbij lig je ontspannen op een zachte behandeltafel en houd je je kleding aan. Vanaf de voeten tot aan de schedel zal ik de “knopen” in het bindweefsel opsporen. Met zachte aanrakingen en bewegingen nodig ik jouw lichaam uit om tot rust te komen, ruimte te creëren en te herstellen.

Lichaam, geest en ziel worden als één gezien in de CSR-sessies, het komt dan ook voor dat er een emotionele ontlading ontstaat tijdens de sessie. Dat is helemaal oké, want daarna volgt er een gevoel van ruimte en diepe ontspanning. Hoe mooi is dat…

Na de CSR-sessie krijg je een lekker kopje thee om de afvalstoffen af te voeren en even rustig bij te komen. Mocht je er behoefte aan hebben, dan is er altijd ruimte voor een gesprek. Ik kan met je meekijken naar de betekenis van de eventuele spanning in je lichaam en je helpen inzicht in jezelf te krijgen. Ik plan de sessie ruim in, zo is er altijd voldoende tijd voor jou.

WAT KAN CRANIO SACRAAL RELAXATIE THERAPIE VOOR JOU DOEN?

  • Vermindering of verdwijnen van pijn en andere klachten
  • Ondersteuning in het verwerken van emoties
  • Verbetering van alle lichaamsfuncties
  • Meer energie en minder spanningen
  • Een beter lichaamsgevoel
  • Rustig en helder gemoed
  • Positieve en creatieve inzichten in jezelf en je dagelijks leven

Cranio Sacraal Relaxatie Therapie & Reiki

Naast Cranio Sacraal Relaxatie Therapeut ben ik ook Reiki Master. De zachte, ondersteunende en helende energie van Reiki vloeit voor mij moeiteloos samen met Cranio Sacraal Relaxatie Therapie. Zij zijn voor mij een onafscheidelijk gouden team. Weet dus dat je bij mij geen standaard Cranio Sacraal Relaxatie sessie ondergaat, maar dat je er altijd een heel mooi en waardevol extraatje bij krijgt.

ANCIENT WINGS | Molenkamp 17 | 6721 CX  Bennekom | Tel. 06 138 999 66 | info@ancientwings.nl